Merhabalar Arkadaşlar ben Kardelen Kara. Yks çalışmalarımda bazı önemli gördüğüm konuları sizlerle paylaşacağım.
Keyifli Okumalar Dileriz>>>
Önceliğiniz sonuca değil sürece odaklanmak olsun. Eğer sürece odaklanırsanız daha çok şey yaptığınızı ve yol kat ettiğinizi göreceksiniz
-Başlarken muhakkak seviyenize göre kaynaklardan başlayınız. Kesinlikle etrafınızda ne gibi kaynaklar çözdüğünü dikkate almayın çünkü örneğin zor kaynak alıp çözüyorsa ve size onu örnek alıp o kaynağı çözmeye başladığınızda ve o kaynağı çözemediğinizde moraliniz bozacaktır.
-Paragraf ve problem rutinleri oluşturun. Fakat ilk önce azar azar arttırın soru sayınızı. Önceliğiniz soruların mantığını anlamak olsun ondan sonra rutinlerinizi devam ettirmeye çalışın.
-Paragraf için sınava girmeden önce muhakkak Tyt, Msü ve ALES çıkmışlarını çözmenizi öneriyorum.
-Çözemediğiniz soruların üzerine çok gidin çünkü sizi geliştirecek olan yapamadığınız sorulardır.
-Kendinize göre tekrar sistemi oluşturun.
-Ders çalışırken ilk zor konular önceliğiniz olsun. Zor konuları bitirdikten sonra zaten günün gerisi sizin için çok rahat bitecektir.
-Tyt netiniz 55’in altındaysa konu eksiğimiz var demektir ve konularınızı bitirmeye çalışın.
-Haftada bir tane Tyt genel denemesi çözün
-Asla ertelemeyin çünkü ertelediğiniz şeyler hiçbir zaman yerine gelmeyecektir ya da çok geç kalmış olursunuz. aceleye gelir anlayamayabilirsiniz o yüzden işinizi zamanında halledin.
– Benim önerim çıkmışları konu konu şeklinde çözün çünkü ÖSYM’nin nasıl sorduğunu mantığını iyi bir şekilde kavramış olacaksınız.
– MEB okumaları yapın. MEB’in denemelerin kesinlikle çözmelisiniz.
-Konfor alanında çalışmayın ve hep sessizlikte de çalışmayın. Kesinlikle önerim arada bir gürültülü ,sessiz olmayan bir ortamda tyt denemeyi çözmeniz. Gürültülü ortamda çözdüğünüz deneme sizin odağınızı geliştirecektir etrafı duymamaya başlayacaksınız ve bu size artısı olacaktır.
-Önemli gördüğünüz ve yapamadığınız soruların kesin. Bu kesikli sorularınızı deftere yapıştırabilir veya poşette toplayabilirsiniz ama bunlara muhakkak geri dönüşü olsun ve tekrarlarınız olsun.
-Matematik hem Tyt’de hem de Ayt’de 40’ar soru çıkıyor toplamda 80 soru . Haftalık planınıza en az haftanın 5 günü matematik dersi içerisinde olsun. Konularınızın %70’ini bitirdikten sonra branş denemelerine geçebilirsiniz .
-Çok aşırı fazla çalışmayı değil sürekli çalışmayı öneririm. Yani bunda kastım şu; örneğin 2 ay 12 saat çalışan biri bir yerden sonra bunalım gelir ve 2-3 hafta boyunca sadece hiçbir şey yapmaz ve yorgun bitkin olur. Sonra ders başına geçmeye çalışır fakat o kadar ağır gelir ki ders odaklanamaz çalışamaz dikkatini veremez. Bu yüzden kendinize göre belirli saatler belirleyin örneğin günde 5 saat çalışıyorsunuz, molaları haftada bir gün ya da 2 haftada bir gün verirsiniz ama hemen sonrasında ders başına rahat bir şekilde geçebiliyorsunuz. tabii yeri geldiğinde çok saatlerde çıkacağız, molalar vereceğiz .çalışmadığımız zamanlarda olacak ama sizi tamamen dersten koparmaz. muhakkak düzenli ve sürekli çalışma gayret edin.
Koşun Öneri Var>>>>
- Bir konuyu öğrendikten sonra sorularını çözemiyorsanız şöyle bir önerim var: Soru bankasını alıp soruları okuyup ondan sonra YouTube’dan soru çözümü videosu izledikten sonra sorularını çözmenizi öneririm. Muhakkak tüm dersler adına bolca soru çözüm videoları izleyin . Hocanın gittiği yolu, nasıl bir mantık izlediğini anlamaya çalışın.
- Tyt matematikte netleriniz düşük geliyorsa şöyle bir önerim var : Gün içerisinde denemeyi alın hiçbir şekilde kimseden yardım almadan Kendi başınıza çözmeye çalışın, mantığını kavrayın . Tabii bunu yaparken sabahtan akşama kadar olsun. Deneme bittikten sonra kontrol edin gerçek netinizi görmüş olursunuz yani en azından mantığını öğrenmiş olursunuz ve bunu 2 hafta devam ettirin. Bu sizin net artışınıza çok büyük bir katkısı olacaktır
- Branş denemeleri için şöyle bir önerim var: Çözerken sürelerini kısmaya çalışın zamanla örneğin Türkçe branş denemesini 50 dakikada çözerken her denemede birer dakika azaltın ve sonra en sınırı zorlamaya çalışın. Ayrıca soru çözerken de süre tutun ve süreyle yarışın.🤸🏻♀️🤓
Yazan: Kardelen Kara
0 yanıtlar "YKS HAZIRLIKTA SONUÇ DEĞİL SÜREÇ ODAKLI OLMALI🤸🏻🤓"